perjantai 6. lokakuuta 2017

Onnen päiviä

Mikä on lempi viikonpäiväsi? Monelle se on varmaan perjantai, lauantai tai sunnuntai. Harvempi varmaan on tosi innoissaan maanantaista. Itse olen huomannut, että asuinmaa vaikuttaa siihen, mitkä päivät viikosta on kivoja ja mitkä vähemmän kivoja. Etelä-Koreassa olin aina onnellinen sunnuntaista, koska se oli viikon ainoa oikea vapaa. Kävin lauantaisin korean tunneilla, jonne pääseminen vei tunnin metrossa yhteen suuntaan. Koulu sattui nimittäin olemaan metrolinjan vastakkaisessa päässä. Sunnuntain tullen olin näin ollen onnellinen siitä, ettei tarvinnut tehdä mitään. Kävin joskus ulkona lounaalla ja vähän ostoksilla, se siitä.

Puolassa listan kärkeen pääsivät perjantai-illat ja lauantait. Sunnuntaista en juurikaan perustanut, koska kuten kaikki tiedämmekin, sunnuntaita seuraa tuskallisen usein ja varmasti maanantai. Maanantai ei ole koskaan ollut kiva päivä ja tuskin tulee olemaankaan.

Irlannissa tykkäsin erityisesti torstaista, älä kysy miksi. Ehkä siihen vaikutti irlantilainen tapa ratketa torstaina, ja ajatus siitä, että viikonloppu alkaakin torstaina, tarttui. Kansakunta, joka ei jaksa odottaa perjantaita. Australiassa minulla ei ollut lempipäivää, koska suuren osan ajasta vaan matkustelin, eikä sillä niin väliä, matkustaako perjantaina vai tiistaina. Täällä Prahassakaan en ole vielä keksinyt viikon parasta päivää. Ehkä vaikka keskiviikosta voi tulla lempipäivä. Se on tarpeeksi outo.

Se viikonpäivistä. Seuraava aiheeni on loma. Mullahan on siis 8 päivää lomakertymää tälle vuodelle, ja ajattelin käyttää ne marraskuussa. Haluaisin reissata jonnekin, missä on lämmintä. Missä on lämmintä marraskuussa? Israelissa? Olisi kiva mennä johonkin tosi eksoottiseen ja täysin erilaiseen paikkaan, mutta en tiedä, olenko tarpeeksi erilainen ja eksoottinen ihminen moiseen. Olisko suosituksia tarjota?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti