keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Haaste 10- suunnittele matkaa

Matkustaminen on kivaa, mutta täytyy tunnustaa, etten ole koskaan suuremmin nauttinut matkojen suunnittelusta. Ehkä en ole kauhean suunnitelmallinen, ehkä ahdistaa käyttää niin paljon rahaa kerralla ja ehkä vaikka mitä muuta, mutta joka tapauksessa lykkään matkojen suunnittelun aina viime tippaan ja yleensä maksan enemmän, koska en ollut liikkeellä oikeaan aikaan. Loppuvuodelle olen itse asiassa suunnitellut kaksikin lomaa, koska joulun päiviä on niin paljon, että ehdin parin vuoden tauon jälkeen jouluksi kotiin.

Ensimmäinen lomani alkaa ensi viikolla ja parin ylityöllistetyn viikon jälkeen on kaikkien asianosaisten kannalta varmaan parasta, että menen lomalle. Voin hetkeksi heittää pois organisaatiomarttyyrin roolini ja lakata murehtimasta asioiden ja juttujen eräpäiviä. Olen lomalla kokonaisen viikon, ja mietin, mitä haluaisin tehdä tuon viikon aikana. Loma ei oikein tunnu lomalta, jos on vaan samoissa kuvioissa kuin arkenakin. Pitää päästä pois Prahasta, tehdä jotain uutta, nähdä jokin uusi paikka. Pitkällisen jahkailun jälkeen varasin lennot Madridiin. Irlannin-aikainen kämppikseni asuu Madridissa ja tulen samalla tavanneeksi hänetkin.

Lentolippua varatessa muistin taas sen ikävän tosiasian, että jos haluaa matkustaa matkatavaran kanssa, matkatavara maksaa lähes saman verran kuin omakin lippu. Siis mitä vittua? Vastikaan Hesarissa oli artikkeli siitä, miten Finnair aikoo punnita vapaaehtoisia lentmatkustajia, jotta voivat arvioida käsimatkatavaran ja matkustajan todellisen painon. Artikkelissa oli viite suomalaisten keskipainoihin, ja koska olen about 10 kg kevyempi kuin keskiverto suomalainen, olisi mielestäni täysin asiallista, että ainakin tämän määrän saisin mukaan ilmaiseksi, kun kerran läskini eivät vie sitä kapasiteettia. On kai se alettava syömään mäkkärillä saakeli, kun näin syrjitään rasvavarantojen perusteella. Niin. Siis varasin joululennon Finnairilta ja nyt on nekin menneet halpalento-linjalle, matkatavara ei sisälly hintaan. Herneet nenään...

Jos näiden kahden reissun jälkeen vielä on balanssia tilillä ennen uutta vuotta, saatan mennä uuden vuoden viikonlopuksi jonnekin vaikka täällä Tsekeissä taikka sitten Itävaltaan. Mutta sen näkee sitten. Viikonloppu Wienissä kuulostaa kyllä ihan kivalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti