maanantai 18. heinäkuuta 2016

Rikas poikaystävä

Siinä se on. Ratkaisu kaikkiin ongelmiin, ainakin australialaisten miesten mielestä. Lähes kaikkien kohtaamiemme aussiukkojen mielikuva naisreppureissaajista on seuraava: juuri yliopiston lopettanut, isän rahoilla (siis huom. ei äidin rahoilla, koska eihän äitireppana mitään rahaa ansaitse) reissaava ehkä hieman tyhmä tyttö, joka on jatkuvasti persaukinen ja tarvitsee 24/7 valvontaa, koska ei se vaan yksin pärjää. Joku, jonka vanhemmat todennäköisesti lähettivät maailman toiselle puolelle, jotta tyttö tajuaisi viimein tehdä edes jotain oikein, eli hankkia sen RIKKAAN MIEHEN.

On olemassa rikasta miestäkin parempia asioita
Ja sit yllätytään kovasti, kun kuullaan, että me ollaan Annan kanssa itse asiassa omalla työllä tienattu tähän reissuun tarvittavat dollarit. Ai siis nainenkin voi ansaita rahaa, no johan on aikoihin eletty.  En tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa, koska en oikein tiedä kuka on idiootti tässä tarinassa. Olenko se minä, kun en jo aikanaan tajunnut, että opiskelu on turhaa, kun voi napata rikkaan miehen ja elää onnellisena elämänsä loppuun, vaiko nämä ukkelit, jotka ei koko ikänään ole tajunneet, että kaikki naiset ei tarvitse eikä halua miestä tuomaan taloudellista turvaa. Ei ole kun viikko siitä, kun omin voimin löysin pari dollaria maasta, kyllä minä pärjään! (Tyttökullat, tässä varoituksen sana, rikas mies ehkä ratkaisee rahahuolet, mutta saattaa aiheuttaa miljoona muuta murhetta, joita aiemmin näitte vaan draamasarjoissa.)


Ymmärrän kyllä, että meidän reissu on helppo aihe aloittaa keskustelu, ja ihmisiä varmasti kiinnostaa myös reissun taloudellinen puoli. Sitä paitsi mistä aussit tietäisi, ettei Suomessa ole tapana, että vanhemmat kustantaa aikuisille lapsilleen hinnakkaita huvimatkoja ulkomaille. Mutta siitä huolimatta tämä sama jankutus isän ja rikkaan poikaystävän rahoista alkaa välillä ärsyttää. Ei edes kaikki raha Sveitsin pankissa ole tarpeeksi siihen, että luopuisin vapaudestani ja olisin taloudellisesti riippuvainen kenestäkään. Tai no, jos nyt siis rahasta puhutaan niin ehkä Sveitsin pankin rahat juuri ja juuri riittäisi, mutta ehkäpä ymmärsitte, mitä ajoin takaa.

Ei auta kuin ihmetellä, eikö nämä kivikautiset sukupuoliroolit ja asenteet jääneetkään kivikaudelle? Uutisissa oli eräänä päivänä juttua, että joku apinalaji oli edennyt kehityksessä kivikaudelle. Kuulkaas Australian miehet, teillä alkaa olla kohta kiire, ettei apinat pääse edelle. Sillä tavalla vievät vielä teidän työpaikat ja naiset (ainakin ne, jotka ei jaksa juosta karkuun tarpeeks nopeesti).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti