lauantai 16. heinäkuuta 2016

Cairnsin kasvitieteellinen puutarha

Tänään hieman kevyempi postaus, käytiin päiväkävelyllä kasvitieteellisessä puutarhassa. Ajattelin laittaa ihan vaan kuvia sieltä. Paikka oli aivan mahtava ja mikä parasta, ilmainen. Tästäpä kierros alkaa..

Tutkimusmatka alkaa!

Upea kyltti muuten. Puutarha ei alueena ole oikeastaan kovin iso, mutta yhteen päivään eivät kaikki nähtävyydet mahtuneet. Meidän pitää jäädä Cairnsiin vielä joksikin aikaa, jotta voimme käydä retkeilemässä vaellusreiteillä. Lisäksi kiinnostaisi nähdä myös aboriginaalien käyttämien kasvien puutarha.

Pikamatka Aasiaan
Ensimmäisenä kävelimme bambumetsikön halki. Bambu on yksi lempparikasveistani, ainoa huonekasvi, jota en ole onnistunut epähuomiossa tappamaan. Nämä olivat tosin venähtäneet vähän huonekasvia korkeammiksi.

Tropiikin maisemat

Yllä oleva kuva voisi olla otettu oikeassa trooppisessa metsässä oikealla maaseudulla. Paikka on kuitenkin vain npin 4 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. PS. Joessa voi olla krokotiilejä, uimista ei suositella.

Zhanjiang-ystävyyspuutarha
Bambumetsän jälkeen löysimme satumaisen kiinalaistyylisen puutarhan. Zhanjiangin ystävyyspuutarha oli mielestäni koko alueen kaunein paikka. Itä-Aasian arkkitehtuurissa ja puutarhasuunnittelussa on sitä jotakin. Ystävyyspuutarha oli ihanan rauhallinen ja tyyni paikka. Eikö tekisi mieli mennä tuonne lammelle piknikille?

Tältäkö sademetsä näyttää?
Hyttystenpuremien uhallakin kävelimme pienoissademetsän halki. Onneksi oli kuitenkin puisia kävelyreittejä, joita pitkin pääsi kipittämään.

Orkidea

Puutarhan keskeltä löytyi kasvihuone, jossa oli lihansyöjakasvien ja muiden kauhistusten lisäksi myös kauniita orkideoja ja paljon perhosia, jotka eivät toivottavasti joudu lihansyöjäkasvien vatsaan. Luonto on kieltämättä ihmeellinen. Lihansyöjäkasvit kasvavat ravinneköyhässä maaperässä, ja koska ne on uskomattoman fiksuja, ne on alkaneet käyttää hyönteisiä lisäravinteina.


Perhosen lepohetki
Viimeisinpänä kävimme maa aikojen alussa-puutarhassa, jossa pääsee tutustumaan kasvien evoluutioon ja erityisesti Australian kosteiden trooppisten alueiden syntyyn.


Puutarhassa järjestetään opastettuja kierroksia arkiaamuisin, ehkä ensi viikolla saamme lisäinfoa näkemistämme kasveista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti