perjantai 6. tammikuuta 2017

Viinan tuska, hyvästi maksa

Loman kunniaksi varasin viininmaistelureissun Hunter Valleyn viinialueelle. Viinitilaan tutustuminen on ollut mun listalla jo vaikka kuinka kauan. Mehän Annan kanssa ostetaan nimittäin eläkkeelle päästyämme viinitila vaikka Ranskasta ja siellä vietetään leppoisaa elämää sitten pikkusimoissa aamusta iltaan. No niin joo mutta sitten asiaan.

Maailma on tosi pieni paikka, sillä heti ensimmäisenä bussiin astuessa huomasin, että samaiselle reissulle oli osallistumassa kaksi suomalaista pariskuntaa. Kävin esittäytymässä, tässä se reissun pakollinen toinen suomalainen. Reissu Hunterin laaksoon kesti sellaisen parituntisen kahvitauon kera. Maisemat oli ihanan vihreät, täällä kaupungissa välillä pääsee unohtumaan, että maailmassa on muutakin värejä kuin pornokauppojen punaiset valot ja tyttötalojen värivalot.

Mun mielikuva täydellisestä paikasta
Ohjelmassa oli kolmella viinitilalla vierailu sekä vodka- ja suklaamaistiaiset. Viinin kanssa tarjottiin myös juustoja. Opin, että miehet ovat naisia parempia viiniasiantuntijoita, koska miehillä on parempi kitalaki :D Lisäksi viinimaku muuttuu iän myötä. Se, mikä uppoo kaksikymppisenä alkaa maistaa kolmikymppisenä akkuhapolta. Suomalaisporukan kesken kehuimme, että yhtäkään maistiaista ei kaadettu hukkaan, vaan kaikki meni pohjanmaan kautta. No, sehän on jo tiedossa, että olen huono suomalainen, joten kaadoin vähän viiniä hukkaan, kun pelkäsin, että menee liian ärhäkästi hattuun näin oppimattomalla.
Lopputuotteet hyllyllä
Suosittelen viinitilareissua kaikille aiheesta kiinnostuneille. Oli hintansa väärti reissu, vaikka suklaata olisi kyllä saanu olla enemmän. Ei neljä palasta suklaamaistiaista tee, kymmenen niitä ainakin pitää olla. Lounas kuului hintaan, koska kokopäiväinen viinien lipittäminen saattaisi muuten käydä kunnon päälle. Lounaan kanssakin kävi iltapäivällä jo vähän maksaparkaa sääliksi, kun tissutteli vodkanaukkuja menemään. Kotimatkalla järki kuitenkin vähän virkosi, kunnes päätin jatkaa happaman marjamehun juomista omissa oloissani.  

Vodkan tislaamo 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti