tiistai 27. joulukuuta 2016

Lentää jos voisin - matkaunelmia

Meillä on Annan kanssa jatkuvasti uusia matkasuunnitelmia hautumassa, ja ajattelin kirjoitella niistä. Asioiden "paperille" laittaminen tekee niistä jotenkin konkreettisempia, joten ehkää tämän top 10 reissut vielä lähitulevaisuudessa toteutuu.

1. Aasiassa: Vietnam, Thaimaa. Näissä kahdessa ajattelin kotimatkalla poiketa. Varsinkin Vietnam kiinnostaa kohteena tosi paljon, ja tammikuussa aloitan vietnamin kielen peruskurssin! Thaimaakin toki kiinnostaa, mutta Vietnam on silti näistä ehdoton ykkönen.

2. Uusi-Seelanti. Working holiday Uudessa-Seelanissa on saatavilla 35 ikävuoteen asti, joten mulla ei oo vielä mitään hätää. Olisi kiva kuitenkin noin vuoden säteellä lähteä sinne. Ajatus ei niinkään ole tehdä töitä, vaan kierrellä ympäriinsä muutamien kuukausien ajan. Working holiday-viisumi kuitenkin mahdollistaa sen, että jos käteinen loppuu, niin sitä voi laillisin ja kunniallisin keinoin ansaita lisää.
Kiina-kaipuuta helpottaa hieman kiinalaiskortteleissa käynti

3. Siperian rata Pekingistä Mongolian kautta Moskovaan. Olen lirkutellut tätä ideaa matkakumppanini korvaan jo useamman kerran, olisi tosi eeppinen tuhlaajatyttären kotiinpaluu. Näin pitkältä reissulta pitää tulla kotiin hitaasti, jotta keho ja mieli ehtivät ymmärtää, että pitkä ja raskas reissu on viimein ohi. Isäkin kannusti tulemaan kotiin Siperian halki, joten kerrankin mun hulluilla ideoilla on kotiväen siunaus!

4. Bussimatka Etelä-Amerikan halki. Tällä ajatuksella me viihdytetään itseämme usein. Mitään konkreettista matkareittiähän ei tietenkään ole mielessä, se muotoutuu sitten ajan kanssa.

5. California here I come. USA:ssa haluan ehdottomasti päästä käymään. Olisi tosi hienoa reissata Jenkkilän halki itä-länsi-suunnassa. Niin valtavaan maahan mahtuu vaikka mitä,

6. Intia. Eksoottinen, huumaava Intia. Aivan ehdottomasti on päästävä Intiaankin. Varsinkin Punjabin alue kiinnostaa.

7. Espanja. Ensi kesänä haluan mennä Espanjaan,

8. Kreikka. Espanjasta voin mennä suoraan Kreikkaan sitten.

9. Israel. Matkatoverini Anna on käynyt Israelissa ja kehuu paikkaa kovasti. Aion joskus lähteä Annan siivellä katsomaan, miltä siellä Israelissa oikeasti näyttää.

Juutalaista elämänviisautta Sydneyn juutalaismuseossa

10, Ahvenanmaa. Naurakaa niin paljon kun jaksatte, mutta en ole koskaan käynyt Ahvenanmaalla. (En muuten Lapissakaan, mutta sinne ei tee mieli.) Onneksi mulla on ex-kollega joka paikassa, joten ehkäpä keväällä Ahvenamaan retki viimein onnistuu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti