maanantai 17. lokakuuta 2016

Millanen ihminen on hyvä reppureissaaja?

1. Omaatko joustavan mielenlaadun?
Vai kiristääkö vanne päätäsi? Jos vanne on melko tiukalla, etkä oikein tahdo kestää rutiininen puutetta ja alati vaihtelevia tilanteita, reppureissuelämään voi väsähtää melko äkkiä. Joustavalla, positiivisella mielenlaadulla pääsee pidemmälle. (Lienee itsestäänselvyys.)

2. Tuletko toimeen erilaisten ihmisten kanssa?
Reissussa törmää vähän kaikenlaiseen porukkaan. Yhtenä päivänä sulla on mukavat kämppikset, seuraavana päivänä jo tajuat, että kaltaisestasi tavallisesta tytöstä voi oikeissa olosuhteissa ja hieman provosoituna todellakin tulla mielipuolinen sarjamurhaaja. Et voi lainkaan vaikuttaa siihen, millaisia ihmisiä mukavuusalueellasi puikkelehtii ja kuten useimmat meistä ehkä tietävätkin, ihmisillä on todella suuri vaikutus siihen, miltä olo tuntuu.


3. Miten suhtaudut yksityisyyteen?
Kun jaat huoneen useamman ihmisen kanssa, mikään ei ole kovin yksityistä. Huonetoverit tietää susta enemmän kuin itse tiedät lyhyessä ajassa. Oikeastaan voit unohtaa koko sanan yksityinen, koska kaikki on julkista. Heräilet yöllä, kun kämppiksesi ryytävät vuoron perään kotiin pikkutunneilla, toisinaan aamulla herätessä huoneen väkiluku on epäilyttävästi lisääntynyt ja oivallat, että öinen sängyn tärinä ei ehkä kuitenkaan johtunut maanjäristyksestä, vaan alasänkyläisten touhuista.Jos kuitenkin yksityisyys ei ole sinulle kovin tärkeää, etkä pienestä kiusaannu, niin antaa palaa

4. Miten työnhaku luonnistuu?Onko sinulle luonteenomaista markkinoida itseäsi tilanteessa kuin tilanteessa, tykkäätkö jutella ihmisille, olla huomion keskipisteenä, menetkö reippaasti paikan päälle tarjoamaan firmalle erinomaisia taitojasi alalla kuin alalla? Sitten ei varmaan tuu olemaan ongelmaa, aussit tykkää pirteistä, hymynaamaisista ihmisistä, joilta small talk luonnistuu ja juttu ei lopu kesken. Jos kuitenkin peilistä katsoo vakavanpuoleinen naama, etkä oikein haluaisi sirkuttaa aamusta iltaan naama hangonkeksillä, koska olet synnynnäisesti epäsosiaalinen ja ujo, niin kannattaa pitää huolta siitä että säästöt riittää suunnitellun reissun ajaksi.

5. Onko sinulla terve suhde rahaan? 
Vai oletko uskomattoman neuroottinen fyrkan suhteen, etkä halua katsella, kuinka hiki hatussa tienattu massi valuu kuin kankkulan kaivoon? No silloin kannattaa olla kohdan kolme sosiaalinen tyyppi, niin eiköhän sitä jotain rahakkaan duunin kaltaista järjesty. Muuten kiristelet hampaitasi läpi reissukuukausien, ja suret sitä, että olet koko ajan vaan enemmän p-a. 

Miljoona sinne tai miljoona tänne
Yksinkertaisesti sanottuna hyvä reppureissaaja on joustava ja sosiaalinen persoona, joka sietää rahallista epävarmuutta. Niin helppoa se on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti