sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Iisiä viihdettä

Olen ottanut tavakseni selailla Gumtreen työpaikkailmoituksia ja ilokseni olen huomannut, että sehän vasta viihteestä käy. Tässäpä pieni annos Gumtreen hassunhauskoja ilmoituksia, joiden ansiosta menetät sen viimeisinkin uskon tähän maailmaan, joka sinulla ehkä oli. (Huom, vapaita suomennoksia muistin pohjalta, ei siis 100% autenttisia)

Paska maanantai

”Tarvitsen kiireellisesti lukkosepän avaamaan pyykkituvan oven, jonka vahingossa lukitsin”. Niinpä niin, ei passaa nauraa, tää on just jotain sellaista, jota tälle hajamieliselle blogistille voisi tapahtua.

Epämotivoitunut herra X kaipaa apuasi

”Tarvitsen liiketaloustaustaisen henkilön suorittamaan online-opintojakson ajan puutteen vuoksi.” Tässä sinulle ilmainen neuvo, rakas herra X, olin itsekin aikanani epämotivoitunut, alisuoriutuva opiskelija, jonka aika riitti kaikkeen muuhun paitsi kouluhommiin ja maksan siitä joka päivä. Kivoja töitä ei löydy mistään ja tyytyväisyys elämää kohtaan on pohjalukemissa. Joten otapa tästä opiksesi ja etsi itsellesi aikaa suorittaa se kurssi. Kun homma on tehty, voit rauhassa paukutella henkseleitä ja olla sitä mieltä, että olet huipputyyppi.



Pitää olla osata hyvä englanti

Monet työnantajat haluavat, että työntekijä puhuu ainakin suhteellisen sujuvaa englantia, mikä on toki ymmärrettävää. Mutta kun ilmoitus, jossa työntekijältä vaaditaan sujuvaa englantia on täynnä kirjoitus- ja kielioppivirheitä, tekee mieli pyytää kirjoittajaa katsomaan peiliin. Elä niin kuin opetat. Koska olen paska ihminen, mieleni teki tehdä omat korjaukseni erääseen ilmoitukseen ja laittaa se ilmoittajalle viestin kera ”no, pääsinkö kielioppitestin läpi?” Anna sanoi, ettei mikään firma palkkaa rasittavan näsäviisaita ihmisiä. (En muuten laittanut tätä kappaletta tekstiin pilkatakseni toisen kielen puhujia. Teen itsekin paljon virheitä. Lisäksi vieraalla kielellä puhuminen vaatii paljon rohkeutta ja päättäväisyyttä, uskokaa pois, tiedän, mistä puhun.) 

Joka tapauksessa vaikkei englanti olisikaan aivan Oxfordin tasoa, ei töiden löytäminen ole lainkaan mahdotonta. Tapasin täällä italialaisen tytön, joka ei ymmärtänyt juuri mitään, ja jos ymmärsi, niin yleensä väärin. Hän sanoi, että hänellä oli enää kuus-nolla-nolla dollaria (ilmeisesti, koska ei osannut sanoa kuusisataa) jäljellä, kun hän sai töitä tarjoilijana. Tyttö myönsi avoimesti, ettei aina ymmärtänyt ohjeita töissä, eikä ymmärtänyt pääkokin aussiaksenttia ollenkaan. Mutta hän oli positiivinen ja aurinkoinen ja ehkäpä se kompensoi kielitaidon puutetta. Otetaan kaikki oppia tästä tytöstä.

Åtta suu

Tämä mainos ei ollut Gumtreessa, vaan Airtaskerissa, jossa porukka voi etsiä tekijää yksinkertaisille töille, esimerkiksi lustaamaan pyykkiä tai siivoamaan makkarin tai kokoamaan Ikean kaapiston. Ette uskokaan, kuinka tyhmistä asioista ihmiset maksaa. Anna selasi ilmoituksia iltana eräänä ja löysi ilmoituksen, jossa joku jannu oli suihinottoa vailla. No, työhän se sekin on ja varmaan joku epätoivoinen reppureissaaja tarttui syöttiin, koska ilmoitus hävisi melko nopsaan. Tai sitten Airtaskerin väki poisti sen k-18 sisällön takia..  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti