tiistai 17. toukokuuta 2016

Ei tällä ole otsikkoa

Ollaan oltu täällä nyt noin viikko. Avattiin pankkitilit tuonne ANZ-pankkiin, Anna googlesta katsoi, että se on ihan hyvä reppureissaajille. Oikeastaan ihan sama mihin pankkiin sitä olemattomat rahansa vie ja kun vielä ANZ:n poika puhui meidät pyörryksiin, niin vietiin meidät bisnekset sinne. Pankkitilin avaamiseen tarvitsi vain passin, ei mitään muuta. Katsotaan sitten myöhemmin, ollaanko vielä tyytyväisiä valintaan. Asiakaspalveluun ainakin ollaan huipputyytyväisiä. Puola-kokemus on opettanut arvostamaan palvelualttiiden ihmisten työpanosta, ja kaikki asiointi täällä Australiassa on tuntunut Puolaan verrattuna taivaallisen helpolta ja mukavalta.

Katsokaa nyt tätä sinistä vettä!
Haettiin samalla myös Mygov-toimistossa medicare-sairaanhoitokorttia. Suomella ja Australialla on joku kahdenvälinen sopimus, jonka nojalla me saadaan tietyistä sairaanhoitokuluista kortilla alennusta. Hakemuksen yhteydessä piti näyttää passi ja viisumi, ei muuta. Kortinkin pitäisi saapua meille muutamassa viikossa ja saatiin toimistosta mukaamme lappu, jolla voidaan todistaa, että kortti on onnistuneesti tilattu. Toimisto oli kuin ala-aste. Todella kärsivällinen virkailija lähes kädestä pitäen selitti, miten hakemus täytetään. (Täytyy sanoa, ettei tuntunut missään. Olen sentään tottunut täyttämään lomakkeita kielellä, jota en ymmärrä ollenkaan.) Lisäksi jopa ohjeisti meitä wifin päälle laittamisessa. Wut? Kai mä nyt omaa puhelintani osaan jotenkin käyttää.

Illalla ajateltiin palkita itsemme oluella, koska saatiin omasta mielestämme tärkeimmät asiat hoidettua. Sitä ei kyllä otettu huomioon, että paikallinen Aldi ei saa myydä alkoholijuomia. Siis mitä ihmettä, tätä en todellakaan osannut odottaa. On siis olemassa maa, joka holhoaa kansalaisiaan vielä enemmän kuin Suomi. Kysyttiin hostellin pojilta, mistä ne kantaa lukemattomat six packinsa yhteiseen jääkaappiin, ja saatiin ohjeet bottle shopiin, joka oli tietenkin menny kiinni klo 8, itsehän roikuimme ovenkahvassa siinä varttia yli. Mieli mustana ostettiin alkoholitonta inkivääriolutta kioskista ja päätettiin, että huomenna ei helvetti soikoon missata olutta kyllä. Uskomatonta. Siis ei kaljaa ruokakaupassa. Viimeset 2 vuotta oon asunu maissa, joissa saa kosanderiakin ruokakaupasta. Puolassa varsinkin Monopolowy palvelee janoisia 24/7.
Bambuja kasvitieteellisessä puutarhassa
Muutettiin tyttöjen huoneeseen. Mukavaa vaihtelua, on niin siistiä että ihan itkettää, eikä jätkien haisevat vaelluslenkkarit oo pilaamassa ilmapiiriä. Huone on kylläkin pienempi, mutta nyt meillä on kummallakin alapedit, joita ollaan ootettu kun hepo kevättä siitä asti, kun muutettiin tänne. Kuultiin entiseltä huonetoverilta kauhutarina, että joku jätkä oli asunu vuoden tässä hostellissa. Mitä ihmettä? eikö oo missään vaiheessa tullu mieleen muuttaa hieman kotoisampaan maisemaan?

Tänään käytiin museoita kiertelemässä ja kiinalaisessa kaupunginosassa. Maailman paras lomafiilis. Auringosta saa energiaa! Harmi vaan, että se laskee jo viideltä, kun on talvi. Kuitenkin, paras talvi ikinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti