sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Elämää australialaisessa perheessä

Viimeseen viiteen päivään on mahtunut vaikka mitä uutta. Liityttiin Annan kanssa Workaway-sivustolle, josta löytyy hommaa majoitusta ja ruokaa vastaan. Ajatus vaikutti hyvältä, päästäisiin tutustumaan australialaisiin ja kasvattamaan paikallistuntemusta ja sanavarastoa. Niin me sitten päädyttiin Sunshine Coastille Landsboroughiin auttamaan puutarhahommissa ja valmistelemaan 21-vuotissynttäreitä. Kaksykköset on tässä maassa kova sana, bileet, jotka vanhemmat järjestää kersoilleen. Meistä tuntu siltä, että oltiin vähintään häitä järjestelemässä. Vieraita oli kutsuttu viitisenkymmentä ja tarjottavassa ja juhlapaikan järjestelemisessä kului useampi päivä. Herää kysymys, miksei Suomessa koskaan juhlita suuresti juuri mitään?

Siinä teille juhlimisen aihetta
Iltapäivällä mentiin ajelulle lähiympäristöön, tutustuttiin Malenyn hippikaupunkiin ja läheiseen Montevilleen, joka on kuin pikkunen eurooppalainen vuoristokylä. Maisemat matkalla on aivan upeat ja vaikka kumpikin kylä on melko pieni, tämä minä saisi päivänsä kulumaan helposti kiertelemällä kaikissa putiikeissa, joissa myydään kaikkea mahdollista keramiikasta hedelmiin.

Kaukana tuolla siintää meri
Tällä alueella Queenslandissa on Glass House Mountains, jotka on vanhojen tulivuorten "ytimiä", eli siis tulivuoren sisän jähmettynyttä laavaa. Luonto on muutenkin todella upeaa, ikivihreitä kasveja, merenrantaa ja auringonpaistetta. Rannalla voi nähdä delfiinejä ja valaita, mutta me ei olla nähty vielä kumpiakaan. Tänään näin ensimmäistä kertaa koskaan kengurun poikineen, ja äsken ikkunan ohi liihotteli hedelmälepakko. Kaikki eksoottiset eläimet on täällä, myös ne vähemmän miellyttävät. Takapihalta voi kävellä suoraan haialtaaseen. Hait tulevat jokea pitkin näihin pieniin kanaviin, joiden rannoille on rakennettu paljon taloja. Haitkin varmaan tietää, miten lähellä niiden iltapala on. Lisäksi joka nurkalla virittelee verkkoaan joku trooppinen hämähäkki, joka väijyy pahaa-aavistamattomia kärpäsraukkoja. Mitähän ekosysteemille tapahtuisi, jos hämähäkit katoaisi maailmankartalta? Kuultiin tänään, että fiksut ketut on opetelleet väijymään opossumeja niille tehtyjen "siltojen" juurella. Kamala luonto!

Glass House Mountains horisontissa
Kenguru ja kengurun lapsi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti