keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Argentiinan mafia hoitaa

Lipastettiinko kompuutterisi yön aikana? Katosiko muutakin irtaimistoa? Ei hätää, Argentiinan mafia hoitaa homman. Luotettavaa ja nopeaa rikosoikeustutkintaa asiakkaan tarpeisiin. Kuten aiemmassa postauksessani kerroin, meillä kävi sunnuntaiyönä varas. Joku hostellissa asuva tyttönen oli avannut oven varkaalle, joka oli kirkkain silmin valehdellut unohtaneensa avaimensa huoneeseen.

Kun sunnuntaina aamulla tulin kaupasta kotiin, meidän hostellin argentiinalaiset ja myös heidän muualla asuvat kaverinsa olivat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja alkaneet selvittää rikosta. Varas oli tallentunut hostellin valvontakameralle ja siitä kaikki alkoi. Päivän aikana Argentiinan mafia selvitti, että varas oli aiemmin asunut meillä, mutta paikan pomo heitti hänet ulos, koska kaveri oli töhertänyt graffitin johonkin seinään. Kokemukseni mukaan argentiinalaiset täällä ovat tosi sosiaalisia ja tuntevat kaikki lähialueen ihmiset, joten eipä aikaakaan kun jonkun facebookin kautta löytyi tyypin nimi, sitten respasta löytyi kirje, joka oli osoitettu tälle häiskälle. Kirjeen perusteella rikoksen motiiviksi paljastui raha, sillä kirjeessä oli sakkolappu kortitta ajamisesta.

Varkaalla oli myös työkaveri, jonka henkilöllisyys paljastui iltaan mennessä. Sitten alettiin miettiä, miten varastettu omaisuus saataisiin hankittua takaisin. Pojat miettivät uhkauskirjeen kirjoittamista tyyliin ”Tiedämme, että otit vedenkeittimen meidän keittiöstä viime yönä kello kolmelta. Tuo se takaisin tähän ja tähän kellonaikaan tähän ja tähän aikaan tai kerromme poliisille.” Loppujen lopuksi varkaalle lähetettiin viesti, jossa tylysti mutta ystävällisesti kerrottiin, että rikos on paljastunut ja varastettu kama on parempi tuoda takaisin asappina.

Valitettavasti jouduin menemään nukkumaan kesken kaiken jännittävän, mutta aamulla kuulin, että varas oli tullut tapaamaan meidän mafian poikia Kings Crossin asemalle ja tuonut ainakin kääntämänsä passin sun muuta takaisin. Kuulemma ei ollut ollut tarkoitus ottaa mitään, tavarat olivat ikään kuin lähteneet matkaan vahingossa. Tyypissä lienee kleptomaanin vikaa.


Täytyy jälleen kerran ihmetellä näitä meidän huonetovereita. En ole ikinä elämässäni tavannut yhtä neuvokkaita ja vekkuleita ihmisiä kuin argentiinalaiset. Ja vaikka Argentiinaan tutustuminen on ehkä tuonut elämääni jännittävien tilanteiden ohella myös vitutusta ja pahaa mieltä, olen oppinut paljon ja elämä täällä olisi paljon värittömämpää ilman meidän eteläamerikkalaisia reissukavereitamme.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti