maanantai 29. elokuuta 2016

Onnellinen meidän tapaan

Tänään saavuttiin Katoombaan, missä kylmä talvipäivän ilma tervehti meitä kuin vanhaa tuttavaa. Alustavasti ollaan ajateltu olla täällä Katoombassa koko syyskuu, joten huomenna pitänee vissiin nöyrtyä ostamaan villapaita tai pari, onneksi tässä lähellä on kirpputori. Kunnon ilmastoshokki trooppisen Cairnsin jälkeen, siellä kun pystyi kulkemaan varvastossuissa vuoden ympäri. Sää Katoombassa on kuin Euroopassa syksyllä, joten luonnollisesti olemme hieman pettyneitä, kun tulimme hylänneeksi Queenslandin.
Kasvitieteellisen puutarhan tulppaaneja
Tuntu aika oudolta olla Uudessa Etelä-Walesissa. Ollaan nyt ensimmäistä kertaa Queenslandin ulkopuolella, ja Queenslandhan alkoi jo tuntua kodilta. Ensimmäiset päivät Sydneyssä vaan hämmästeltiin ääneen sitä, että ollaan Sydneyssä. Kaupunki oli aivan ihana, mutta kyllä Queenslandia on ikävä, sinne kerkesi jo juurtua, kerkesi ottamaan uuden Queensland-identiteetin, koska sinne me ensin saavuttiin Australiassa. Hassua, kuinka nopeasti voi omaksua uuden identiteetin. Luin äskettäin kirjan "The Alphabet of light and dark", jossa henkilöhahmo kuvaili entistä tyttöystäväänsä "mung-papu Quuenslandista, joka ei ollut tottunut pitämään kenkiä". Niinpä niin, taidan itsekin mennä tuohon kategoriaan. Cairnsissa oli helppo heittää kengät hiiteen ja polttaa rintsikat ja olla vapaa luonnonlapsi, mutta täällä Uudessa Etelä-Walesissa se on hieman hankalampaa. On aikainen kevät, ja vastentahtoisesti laitoin lenkkarit jalkaan ja takin päälle, kun lähdin ulkoilemaan. Takkiakaan ei siis Queenslandissa tarvittu juuri koskaan.
Sydneyssä meitä kohtasi huono onni hostellia varatessa. Varattiin neljän hengen tyttöjen huone, ja ne kaksi muuta tyttöä oli epäkohteliaimmat ja epähuomaavaisimmat persoonat, jotka olen koskaan epäonnekseni tavannut. Aikaisemmin on aina ollut mahtavia kämppiksiä ja on ollut tosi kiva tutustua uusiin ihmisiin, mutta hyvä onnikin näköjään välillä loppuu. Onneks nää tyttäret oli siellä vaan kolme yötä meidän kanssa samaan aikaan ja onneksi Sydneyssä oli paljon kaikkea kivaa näkemistä. Käytiin katsomassa Oopperataloa ja muita nähtävyyksiä ja jopa syötiin kahdesti ulkona aasialaistyyppisessä vegaaniravintilassa. Järkyttävää, miten helposti kaupungin houkutukset saa unohtamaan oman tiukan budjetin.

Katoomba näyttää tosi kivalta kaupungilta. Meidän emäntä on ystävällinen, ja toivoa sopii, että tää homma alkaa toimia. Olis kiva olla tällä alueella hieman kauemmin ja löytää jopa se palkallinen työ. Joka tapauksessa olen taas onnellinen tästä reissusta ja Australiasta. Osavaltion vaihtaminen oli melkein kuin vaihtaisi maata, uudet mahdollisuudet ja uusi alku odottaa. Ja uuden alunhan tarvitsee ainakin kerran kuussa, eikö niin?
Se kuuluisa Oopperatalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti