lauantai 27. toukokuuta 2017

Tylsä viikko Thaimaassa

Vaikka kuinka yritin, en oikein innostunut Thaimaasta, ainakaan Bangkokista. Kolme kohdetta kolmelle viikolle reissusuunnitelmassa oli varmaankin liikaa, viimeisellä viikolla oli jo niin paha nähtävyysähky, etten oikein edes viitsinyt mennä kaupungille tutustumaan sen tarjontaan.
Khao Sanin alue illalla
Majoitus, jonka olin varannut Thaimaassa, oli tosi surkea. Siisteydessä ei ollut moittimista ja palvelukin oli ihan ok, joskaan ei kovin ammattimaista. Hostellin olivat pistäneet pystyyn nuoret veljekset, joiden päätavoite elämässä tuntui olevan juhliminen. Olin hostellissa kaksi yötä, ja molempina öinä omistajilla oli omat meluista bileet alakerrassa. En varsinaisesti ollut tällaista lomaa etsimässä, joten muutin viereisellä sivukadulla olevaan rauhalliseen hostelliin. Sain vain osan ennakkoon maksamistani rahoista takasin, hyvä, että edes osan. Sekin vitutti, koska matkabudjetti oli suhteellisen pieni alun alkaenkin.

Meluisassa partyhostellissa minulla oli itselläni neljän hengen huone, muut olivat ilmeisesti olleet fiksuja ja buukanneet tasokkaampaan paikkaan. Hostellissa, johon muutin, asuin kahdentoista hengen huoneessa kalliimmalla, mutta tunnelma oli paljon parempi, eikä huone ollut kertaakaan täynnä. Ensimmäisenä iltana englanninopettajien porukka pyysi minua mukaansa ulos, mutta olin niin pahalla tuulella, etten edes halunnut lähteä.


Niin se viikko meni Thaimaassa, pahalla tai surullisella tuulella ollessa. Yritin opiskella thain kieltä, mutten tykännyt siitäkään. Kävin katsomassa Reclining Buddhaa, mutta temppeli oli tungokseen asti täynnä, eikä kokemus ollut kovin miellyttävä. Naapurissa oleva pienempi ja vähemmän pramea temppeli oli itse asiassa paljon mukavampi, siellä sentään sai olla rauhassa omien ajatustensa kanssa. Joka tapauksessa, viikko Thaimaassa meni vähän hukkaan. En viihtynyt, enkä halunnut olla koko maassa. Olisi pitänyt säästää rahat ja mennä myöhemmin jonnekin, kun mieliala on parempi. Jonnekin, missä ei myydä grillattuja tarantelloja torilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti