sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Rahaton Corkissa

Laskettiin tässä päivänä eräänä huonetoverini kanssa, että edes yhteenlaskettu luottomme ei riitä mukavaan elämään tässä kuussa, joten loppukuun niukka budjetti huomioiden päiväreissujen ja huviretkien määrää on radikaalisti leikattava. Viikonloppuna on kuitenkin tehtävä jotain, joten ahkeran googlaamisen seurauksena kulman takaa löytyi Elizabeth Fort-niminen linnake, joka ottaa vieraita vastaan ilmaiseksi. Sinne siis.

Täältähän näkee koko kaupungin
Elizabeth Fort rakennettiin jo 1600-luvun alussa, revittiin hajalle ja rakennettiin uudelleen ajan poliittisesta tilanteesta johtuen. (Politiikasta kiinnostuneet lukekoot tarinan Wikipediasta). Vuoteen 2013 asti linnakkeen rakennukset olivat Gardain (poliisi) käytössä, jonka jälkeen Elizabeth Fort siirtyi eläkepäivillään turistikohteeksi.
Ei-toivotut vieraat varrastetaan
Elizabeth Fortin sisäpihan rakennuksia
Toinen mukavasti ilmainen kohde, jossa köyhtynyt työläinen voi käydä kuluttamassa aikaansa on UCC-yliopiston alue. Rakennukset on komeita ja tulee ihan mieleen, että mikäli oman opinahjon rakennukset olisivat olleet samaa kaliiperia, niin olisiko opiskelumotivaatio ollut toista luokkaa?

UCC
Astetta prameampi lattia
Jos koskaan innostun takaisin koulunpenkille, niin tähän paikkaan lähetän paperini ensin. Harmi kyllä, silloin tääkin alue lakkaa olemasta ilmainen lysti kun lukukausimaksut kaatuu niskaan.

UCC:n luontoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti