sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Blarneyn linna

Maanantaimasennuksen torjumiseksi sunnuntaina on hyvä tehdä päiväreissu jonnekin lähialueelle. Hetkellisesti tuntee olevansa lomalla ja lomalaista ei tunnetusti huolet paina. Tällä viikolla suuntana oli Blarneyn linna, joka on kuuluisa Blarneyn kivestä. Kiveä suutelemalla saa kaunopuheisuuden lahjan ja lepertelee lopun ikäänsä kuin ruuneberi. Itse linna on aika pahassa jamassa, vain runko on jäljellä entisestä loistosta ja koska Irlannissa ei todellakaan rakenneta mitään uutta (aion kirjoittaa oman blogipurnauksen aiheesta Irlannin asuntomarkkinat ja rakentamisen rahoitus, pysykäähän linjoilla), niin linnankin on annettu raunioitua rauhassa. Sivuhuomautuksena mainittakoon, että Blarneyn kiven suuteleminen on kovaa työtä, sillä kivi on sijoiteltu linnan huipulle seinään kiinni. Ruuneberiksi aikova joutuu heittäytymään selälleen (oppaan avustamana) ja kurottelemaan kuilun yli kiveä kohti. Epämiellyttävän asennonen ja korkeanpaikan kammon takia päätin jättää tämän kohtauksen kokonaan välistä.
Blarneyn linna
Linnan ympäristössä on kauniita puutarhoja, druidien luolia ja jopa noidan keittiö, sekä toivomusportaat. Druidien ympyrässä seisoessa puolestaan on hetkellisesti suojassa pahoilta hengiltä. Alueella saa aikaa kulumaan runsaasti, joten reissuun kannattaa varata aikaa koko päivä. Nämä hullut suomalaiset turistit rymysivät joka eekkerin linnan metsässä ja kuvasivat puita. Niin, puita, kun niitä ei meillä Suomessa juuri näe. Mutta kieltämättä palmumaisia saniaisia harvemmin tulee vastaan, joten metsäretkellä eksotiikka ei loppunut kesken.

Virtaavassa vedessä on hyvä feng shui
Linnan vieressä on aivan mahtava turistikohde nimeltä myrkkypuutarha Mieli lepää, kun saa katsella suloisia kukkasia, joilla on valta poistaa kaikki ongelmasi tässä maailmassa, kenties vankilareissua lukuunottamatta. Myrkkypuutarhan antiin kuului muun muassa vanha tuttu marijuana, myrkkymuratti ja sormustinkukka. Myrkkymuratti ja marijuana oli eristetty häkkiin niiden yhteiskuntakelvottomuuden takia, mutta sormustinkukka rehotti vapaasti palstallaan. Ei kun kotikutoisia sydänlääkkeitä keittelemään.
Lempikohteeni myrkkypuutarha

Marijuana, tuo joka kodin hyötykasvi
Myrkkymuratin syksynkeltaiset lehdet voivat edelleen aiheuttaa pisteliästä ihottumaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti