torstai 27. elokuuta 2015

Irlannin ihmeitä

Jos olet tehty sokerista ja sulat sateessa, älä tule Irlantiin. Jos kostea sää ei muutenkaan miellytä, niin kannattaa varmaan pysyä turvallisella etäisyydellä Brittein saarista. Tässäpä tyypillisen päivän kuvaus irlantilaisittain:

Heräilet siinä kuuden pintaan ja aurinko paistaa iloisesti ikkunasta sisään. Tästä reipastuneena ryömit alakertaan ja nappaat pyykkitelineeltä kolme päivää aiemmin pestyt farkut, jotka on... edelleen märät??! Onneksi et anna pikkuasioiden masentaa itseäsi, vaan otat leipäpaketin esiin syödäksesi aamiaisen. Ruokalaji vaihtuu kuitenkin jogurtiin, koska eilinen leipä on homeessa. Syöt ja suorit ittesi taipaleelle. Sateenvarjokin siinä tohinassa unohtuu kotiin, mutta mitäs siitä, kun sää on niin kiva. 

Sateenvarjon unohtuminen alkaa ottaa kupoliin bussille kävellessä, kun ensimmäinen sadekuuro vyöryy taivaankannen yli. Mitäs siitä, tää on Irlanti, välillä kuuluukin tulla vettä. Bussissa on onneksi melkein kuivaa, paitsi jos ikkuna on jäänyt auki. 

Todennäköisesti toinen sadekuuro yllättää kun kävelet bussilta töihin. Sekin on vielä ihan ok, sillä sinullahan on koko päivä aikaa kuivatella ryysyjäsi töissä. Samalla voit seurata ikkunasta, kuinka jäätävä kaatosade toistuu vartin sykleissä. Toivot, että bussi kotiin osuu poutaiseen sykliin, koska kaikki eivät mahdu katoksen alle värjöttelemään ja odottamaan bussia. Pääset viimein kohtalaisen kuivin vaattein perille. 

Iltalenkki hyvän sään aikaan
Ilta-aurinko paistaa iloisesti, joten päätät suunnata lenkille. Mallaat lenkkarit jalkaan ja ... ulkona sataa taas vettä. Odottelet rauhassa jonkun tovin ja sade taukoaa. Päätät juosta, jotta saat maksimoitua lenkkisi. Päivä on ollut kaiken kaikkiaan kiva, joten suuntaat hyvällä mielellä suihkuun ja nappaat naulasta pyyhkeen. Et jaksa hämmästyä, kun se on edelleen märkä eilisen suihkusta. 

Irlannista, rakkaudella Cathy

2 kommenttia:

  1. Joo sen kans mä vähän oon varpaillani, ei tiedä riittääkö sisu siihen, että sisälläkin on kylmä :)

    VastaaPoista