sunnuntai 16. elokuuta 2015

Ei sittenkään sillan alle

Kuten otsikko antaa ymmärtää, asunnon etsintä saattaa Corkissa olla hieman haastavaa. Kilpailu on kovaa, kun kaikki muutkin siirtotyöläiset (ja opiskelijat) vyöryy kaupunkiin taistelemaan samoista kenkälaatikon kokoisista homeisista huoneista. Muutaman epätoivon päivän jälkeen asunto kuitenkin löytyi, ja se ei oo mikä tahansa asunto, vaan kolmikerroksinen omakotitalo tästä keskustasta. Niin. Keskustasta. Ja se on hyvässä kunnossa. Oikeesti. Kuvia seuraa, kunhan se on asutun näköinen.

Ensimmäinen viikko on ollu niin hektinen, että kuvittelen asuneeni täällä jo ainakin vuoden. PPS-numerot on tilattu, pankkitili avattu ja kuulun jopa taas sairasvakuutuksen piiriin. Elämän perusedellytykset on siis kohdillaan ja sillon on loistava aika lähtee tutustumaan uuteen kotimaahan, Siis ei kun Atlantin rannikkoa kattomaan, right?

Suuntana Atlantin rannikko

Vuorovesi oli vissiin juur laskenut, lahden pohjalla komeili mm. ostoskärryjä, pakollisia oluttölkkejä, sekalaista roinaa ja epäilyttävästi muorin rollaattorilta näyttävä juttu. En kyllä tykkää tästä vuorovesi-ilmiöstä, ahdistaa kun ei edes meri voi pysyä paikallaan :O

Vuorovesi
Ja koska loogisessa järjestyksessä eteneminen on kirjoittajalle epätyypillistä toimintaa, niin mainittakoon nyt, että tän kaupungin nimi on Kinsale. Ja siellä on mm. Charles Fort-linnoitus, josta on jäljellä seuraavissa kuvissa esiintyvät mahtavat rauniot. 

Vanha parakki?

Muurin kulmaa Charles Fortissa

Kuvat ei tee oikeutta säälle, siis oikeastihan tuolloin paistoi aurinko. Muutenkin vähän epäilyttää tää Irlannin sää, täällähän piti sataa koko ajan. Nyt on jo viikon ollut tosi aurinkoista ja lämmintä. Mitenkähän psyyke siitä selviää, kun tulee syys ja kelit kylmenee? Mutta ainakaan ei (todistajalausuntojen mukaan) tuu lunta!
Tämä saari on todella vihreä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti